The Warrior King.

Waar komt die naam vandaan, vraag je jezelf wellicht af en wie is die man met die intense blik? De naam ’the warrior king’ klinkt wellicht een tikje arrogant, want wie noemt zichzelf nu zomaar koning?

Ik ben Roel van Mierlo, ik kom uit Dongen Noord-Brabant. Geboren en getogen in een klein dorpje in het zuiden van Nederland. In mijn leven heb ik enorm veel meegemaakt en gezien en daardoor heb ik lang met mezelf in de knoop gelegen.

Veel van wat ik geprobeerd heb in het leven pakte niet uit zoals ik gehoopt had. Uiteindelijk ging het de goede kant op en steeds meer richting waar ik nu ben. Ik leerde meer op mezelf en mijn gevoel te vertrouwen, dit heeft me uiteindelijk laten ontdekken waar mijn passies liggen.

In 2009 ben ik voor het eerst serieus gestart met krachtsport dit omdat ik door een depressie en eetstoornis 137kg woog (op mijn zwaarste punt). Ik ontdekte al snel dat het mij enorm veel voldoening gaf om mezelf meetbaar op een positieve manier te zien veranderen. Hier onstond mijn passie voor krachtsport en powerlifting.

Jaren later bezocht ik voor het eerst winter Castlefest, een fantasyfestival in Nederland. Hier werd ik gelijk door een aantal fotografen benaderd om model voor hun te staan. De fotografen waren zo enthousiast dat ik dacht “wellicht is het leuk om eens wat fotoshoots als viking te doen”. Dat grapje wat begon als “hey, dat is leuk om eens te proberen” resulteerde al snel in opdrachten voor promotie- en reclamewerk en zelfs tot mijn eerste opdracht in een film. Ook hier kan ik al mijn passie en creativiteit kwijt en ik vind het fantastisch om te doen.

Ik heb laten zien aan mezelf en aan de wereld om mij heen dat als je hard werkt, je jouw hart volgt en alles wat je doet met passie doet alles mogelijk is. Zolang jij de controle over jouw leven neemt. Want jij bent koning of koningin van JOUW leven. Zo is mijn naam ontstaan door de strijd met mezelf te overwinnen en de controle over mijn leven weer in handen te nemen.

The Warrior King.

Samenwerkingen.